Lemonade - osigurateljna digitalna revolucijaU rujnu 2016. godine je s prodajom započela jedna od digitalno najnaprednijih osigurateljnih platformi na svijetu - Lemonade, koji je ponudio tehnološki iskorak temeljen na najmodernijim pristupima složenim algoritmima, kao što je "machine learning" pristup. Ovaj startup osiguratelj svoje usluge zasad nudi isključivo u Sjedinjenim Američkim državama, točnije u saveznoj državi New York.
Lemonade je osiguratelj koji posluje isključivo putem interneta te se fokusira na određene proizvode neživotnog osiguranja. Proizvodi koje Lemonade nudi zapravo su hibridni paketi osiguranja imovine i odgovornosti.


Poslovni model

Od ukupnog priljeva premija najprije se oduzima fiksni postotak kao prihod društva, zatim se kupuje reosiguranje (eksterno i interno) te konačno od ostatka se isplaćuju štete. Ostatak novčanih jedinica na kraju godine distribuira se dobrotvornim organizacijama po želji osiguranika.
Kupnja police osiguranja odvija se u potpunosti putem interneta, odnosno Lemonade web stranice ili putem aplikacije. Baš kao i kupnja police, prijava štete je jednostavna i odvija se putem web stranice. Cjelokupni poslovni model omogućava veliku racionalizaciju troškova.
Lemonade je kao veliki potencijal prepoznat i u reosigurateljnoj industriji putem suradnje s najvećim imenima kao što su Lloyd's of London, Berkshire Hathway's, XL Caitlin i brojni drugi.

izvor: Svijet Osiguranja