Triglav dobio kreditni rejting A uz stabilnu srednjoročnu prognozuRejting agencija A.M. Best je Zavarovalnici Triglav, matičnom društvu Grupe Triglav, najvećoj osiguravajućoj i financijskoj grupi u regiji Adria, kao i njezinu društvu za reosiguranje, Pozavarovalnici Triglav Re, prilikom redovite godišnje analize poboljšala kreditni rejting financijske snage sa A- na A, a kreditnu sposobnost izdavača sa a- na a (odlično). Kreditni rejtinzi za oba društva imaju stabilnu srednjoročnu prognozu.

Visoki kreditni rejtinzi osiguravaju Grupi Triglav odgovarajući konkurentski položaj na osiguravajućim, reosiguravajućim i financijskim tržištima, jer potvrđuju njezinu financijsku snagu i uspješnost poslovanja. Taj cilj, koji je jedan od najvažnijih strateških ciljeva Grupe Triglav, bio je u 2016. godini uspješno ostvaren dodatnim poboljšanjem samostalnih kreditnih rejtinga na A od obje rejting-agencije (S&P Global Ratings i A.M. Best) koje ocjenjuju Grupu Triglav.

U izvještaju A.M. Best naglašava konstantno uspješno poslovanje u posljednjih pet godina, vodeći položaj na slovenskom tržištu i Triglav kao snažnu trgovačku marku u regiji. Ocjenjuje da je poslovanje na domaćem tržištu pod utjecajem doduše poboljšanih, ali još uvijek zahtjevnih prilika i oštre konkurencije, a za prvu polovicu ove godine agencija ističe dobro poslovanje na tržištu mirovinskih i zdravstvenih osiguranja. Agencija smatra da osiguravajuće društvo posluje koristeći cjelovit sustav za upravljanje i selektivno preuzimanje rizika, koji će se prema njihovim očekivanjima i dalje poboljšavati. Nadalje, obrazlažu podizanje ocjene boniteta matičnog društva i čvrstom te rizicima prilagođenom kapitaliziranošću Zavarovalnice. Očekuje se da će Zavarovalnica Triglav očuvati promišljeno i oprezno upravljanje kapitalom i politiku dividende, što će podupirati i ciljnu adekvatnost kapitala Grupe Triglav.

Agencija je poboljšala kreditni rejting financijske snage i kreditne sposobnosti i društvu kćeri, Pozavarovalnici Triglav Re, d.d. na A i na a, te je time potvrdila njezinu ključnu ulogu kao suosiguravatelja svih društava Grupe Triglav. Rejtinzi imaju stabilnu srednjoročnu prognozu.

izvor: Svijet Osiguranja