Zurich osigurateljni partner u projektu samovozećih autobusaZurich insurance grupa objavila je da je odabrana kao osigurateljni partner na projektu CityMobil2. Riječ je o projektu koji financira Europska unija, a koji provodi testove automatiziranog cestovnog prometa, konkretnije na samovozećim autobusima diljem Europe.
U objavi su objasnili kako je riječ o projektu kojem je cilj razvoj automatiziranog sustava javnog prijevoza, pri čemu će obje uključene strane doprinijeti svojim znanjem kako bi ovu revolucionarnu ideju provele u djelo. Zurichov doprinos ogledat će se u specijaliziranoj upravljačkoj podršci i konzultacijama za osigurateljna rješenja u pilot-programima koji se održavaju u različitim gradovima diljem Europe u idućih godinu dana.

CityMobil2 posvećen je realizaciji automatiziranog javnog prijevoza, kao i razvoju pravnog okvira za certifikaciju. "Počašćeni smo što možemo najaviti ovu uzbudljivu suradnju sa CityMobil2, koja će omogućiti i razvoj osigurateljnih rješenja za police koje će sadržavati pokrića za novi način gradskog prijevoza", izjavio je Zurichov globalni direktor telematike i razvoja proizvoda Domenico Savarese. "Iako bi neki ljudi mogli doživjeti telematiku i ostalu tehnologiju potrebnu za ovakav sustav kroz negativan aspekt, vjerujem da će pozitivni učinci daleko nadmašiti bilo kakve negativnosti. Očekujemo smanjenje nesreća i ozljeda, veću produktivnost kao i pozitivne učinke na okoliš i cestovnu infrastrukturu", dodao je.

izvor: Svijet Osiguranja