Obavezan digitalni pregled, fotografije vozila prilikom ugovaranja kasko osiguranja Allianz
Allianz kasko i obavezni digitalni unos fotografija vozila

Prilikom ugovaranja kasko osiguranja za automobil Allianz paketa Plus, Extra, Max obavezni ste dostaviti fotografije vozila korištenjem digitalne aplikacije putem linka zaprimljenog na sms ili mail adresu.

Vozilo za koje ste ugovorili kasko pokriće potrebno je fotografirati što prije je moguće, a najkasnije 15 dana od datuma izdavanja police.

Zašto je važno dostaviti fotografije na vrijeme ?

Od trenutka izdavanja police do dostave fotografija kasko pokriće vrijedi sa franšizom 50% , što znači ako se dogodi šteta u tom razdoblju dobivate 50% umanjenje isplate.

Što se događa s pokrićem ako ne dostavite fotografije vozila ?

Allianz zadržava pravo raskida kasko pokrića u slučaju da u roku 15 dana nisu dostavljene fotografije. Dobivate obavijest o raskidu kasko pokrića i povrat neiskorištenog dijela premije.

Obaveza fotografiranja vozila ne postoji za obnove Allianz polica i nova vozila kod kojih nije prošlo više od 3 mjeseca od dana puštanja u promet. Kategorije vozila motocikli i dostavna vozila npr., nije moguće fotografirati putem aplikacije već se fotografije dostavljaju redovnim putem preko posrednika osiguranja.

 

 

foto: Duren Williams, Pexels