Novo u Bilijon ponudi, Raiffeisen mirovinski fondovi

Raiffeisen mirovinski fondovi spoj su znanja, iskustva i profesionalnosti. Raiffeisen mirovinsko društvo upravlja Raiffeisen obveznim i dobrovoljnim mirovinskim fondovima od 2002. godine. Početkom uvođenja mirovinske reforme, 2002. osnovan je obvezni mirovinski fond, nedugo zatim i prvi dobrovoljni mirovinski fond u Hrvatskoj.

DMF

Dobrovoljna mirovinska štednja omogućuje samostalnu, dodatnu brigu za buduća primanja u kasnijoj životnoj dobi. Ne postoji ograničenje članstva, dobnih i zdravstvenih, što ga čini idealnom alternativom osiguranju života. Trajanje članstva nije vremenski ograničeno. Član sam određuje visinu, trajanje i dinamiku uplata u fond. Ukoliko niste u mogućnosti pratiti redovno plaćanje, možete na kraju godine platiti sve zaostatke i time ne gubite prinose ni državna poticajna sredstva. Prestankom uplaćivanja ili neredovitim plaćanjem članstvo se ne prekida, stanje računa ostaje jednako. Sredstva na računu su vlasništvo člana i u cijelosti su nasljedna. Dobrovoljna mirovinska štednja ne podliježe oporezivanju kaptitalne dobiti niti prihoda od kamata.

Državna poticajna sredstva

Država osiguraniku u 3. stupu odobrava poticaj koji iznosi 15% godišnje uplate, do najviše 750 kn u jednoj godini (što predstavlja uplatu od 5.000 kn). Izdvajanje poslodavca zaposlenicima u 3. stup mirovisnke štednje do iznosa 500 kn mjesečno ne smatra se plaćom. Taj iznos

Društva koja upravljaju dobrovoljnim mirovinskim fondovima prikupljeni novac ulažu na financijskim tržištima kako bi ostvarili dobit, koja uvećava mirovinsku štednju na računu.