Izmjena uvjeta Allianz privatne imovine Moj Dom

 

Allianz Hrvatska d.d. od ožujka ima promjene u uvjetima osiguranja privatne imovine, cjenika Moj Dom.

Pomoć u kući (asistencija)

Prije je bila u paketu i nije se posebno naplaćivala, ali sa manjim opsegom pokrića. Nova asistencija se ugovara uz nadoplatu 90 kn, što je više nego prihvatljivo jer u paketu dobijete: hitne asistencije električara, vodoinstalatera, bravara, stolara, istrebljivača (za štetočine, štakori, miševi, insekti, gnijezda osa i stršljena) i grupno osiguranje kućanskih aparata od slučaja kvara. U pokriću su pećnice, ploče za kuhanje, perilice i sušilice rublja, hladnjaci, zamrzivači, perilice posuđa, čija cijena pojedinačna nije više od 2.500 eur i ne stariji od 5 godina.

 

Izmjena definicije potresa

Po staroj definiciji je stajalo da su štete od potresa obuhvaćene osiguranjem ako je potres u mjestu osiguranja seizmografski registriran jačinom od 5 ili više stupnjeva Mercalli Cancani Sieberg ljestvici ili 5 stupnjeva po Richter ljestvici.

Nova definicija navodi da potres mora biti registriran kod mjerodavne seizmografske službe jačinom od najmanje 5 stupnjeva po Richter ljestvici u epicentru potresa i jačinom od 5 ili više stupnjeva Mercalli Cancani Siebergove ljestvice ili Europskoj makro seizmičkoj ljestvici u mjestu osiguranja.

 

Novi podlimiti za pomoćne objekte

Po staroj definiciji su pomoćni objekti bili do veličine 15 m2 i svote osiguranja do 40.000 kn i za njih se ne plaća dodatna premija. Za veće objekte se plaćala dodatna premija. U pomoćne objekte ubrajamo spremišta, garaže, bazene, sjenice, drvarnice, ograde.

Po novoj definiciji su to objekti do veličine 50 m2 i svote osiguranja 100.000 kn u paketima Comfort i Extra, ili do 300.000 kn u paketu Max. Stvari kućanstva u pomoćnim objektima i prostorijama se osiguravaju na 3% iznosa osiguranja u paketima Comfor i Extra i 10% u paketu Max. Ukida se mogućnost osiguravanja pomoćnih objekata kao zasebne stavke na polici.