Osiguranje od automobilske odgovornosti - razlike među osiguravajućim kućamaOsiguranje od automobilske odgovornosti najprodavanije je i najčešće korišteno osiguranje. Obavezno je i ne može ga izbjeći nijedan vlasnik motornog vozila. Služi za pokriće materijalne i nematerijalne štete u slučaju da napravimo nesreću svojim vozilom. Mnogi ga kolokvijalno nazivaju "istek registracije" "tehnički" itd.. ali svi mislimo na isto. Svake godine, otprilike desetak dana pred istek police postajete najtraženija osoba u ulici. Dolaze vam dopisi sa slikom nasmiješenog savjetnika da pređete u njihovu osiguravajuću kuću, obavijest o isteku od trenutnog osiguratelja i telefonski pozivi sa prijedlozima novih najboljih ponuda i rušenja cijena. Tržište je jako veliko i svi se trude zauzeti jedan dio.

Koje osiguranje odabrati u tako velikoj ponudi ?

Cjenici osiguranja automobilske odgovornosti su složeni po dobi vozača, snazi vozila, vrsti vozila (osobno, teretno, motocikli…) i različitim klijentima se premije razlikuju. Iz tih razloga je najbolje usporediti cijene osiguranja i odabrati najbolji omjer premije i pokrića.

Što su dopunska osiguranja na polici automobilske odgovornosti ?

Osiguranje vozača i putnika od posljedica nezgode, asistencija u Hrvatskoj i inozemstvu (pomoć na cesti), zaštita bonusa, pravna pomoć u slučaju nesreće, zamjensko vozilo. Osiguravajuće kuće se najviše razlikuju po dopunskim osiguranjima i njihovim paketima. Klijent odabire ono što mu stvarno treba, sa načinom plaćanja koji mu najbolje odgovara.

Što je djelomični kasko ?

Djelomični kasko dodatak na polici automobilske odgovornosti namijenjen za vozila kojima je zbog godine proizvodnje ili visoke novonabavne vrijednosti puni kasko postao preskup. Pokriva rizike loma stakla, krađe, sudara, naleta na životinje, tuče.. ili kombinaciju više rizika u paketu.Usporedba cijena automobilske odgovornosti i pokrića.