Novo u ponudi Wiener osiguranja Autopass uslugaNovo u ponudi Wiener osiguranja: Autopass usluga
Wiener osiguranje od sada u svojoj ponudi ima i Autopass - inovativnu uslugu ORYX Asistencije koja osiguranicima omogućuje besplatan popravak vozila u slučaju utvrđene neispravnosti na redovnom tehničkom pregledu.

Prosječna starost voznog parka u Hrvatskoj je gotovo 13 godina, što ukazuje na to da se većina vozača susreće s povećanim rizikom od pada na tehničkom pregledu. Prema službenim podacima Centra za vozila Hrvatska, gotovo svako četvrto vozilo ne prođe tehnički pregled, a prosječno se utvrdi više od tri neispravnosti po vozilu.
Autopass usluga ugovara se kao dodatno pokriće i vrijedi 45 dana od datuma izdavanja police obveznog osiguranja od automobilske odgovornosti te se odnosi na sva osobna vozila, bez obzira na marku, tip i starost vozila. Ova usluga može se ugovoriti isključivo uz pakete koji u sebi sadrže Wiener asistenciju:
● CROstart - tehnička pomoć na cesti na teritoriju Republike Hrvatske
● EUROdynamic - tehnička pomoć na cesti na prostoru Republike Hrvatske i Europe u geografskom smislu
● Active protect - paket koji uključuje CROstart asistenciju, pravnu zaštitu i uslugu MOJ (O)SIGURAN BONUS

U slučaju da vozilo nije zadovoljilo na tehničkom pregledu, osiguranik putem besplatnog telefona 0800 08 88 poziva kontaktni centar ORYX Asistencije koji uspostavlja dijagnozu, otklanja kvar na licu mjesta ili u servisnoj radionici te upućuje osiguranika na ponovni tehnički pregled. Kontaktni centar na raspolaganju je od 0-24 h, 365 dana u godini.