Kako odabrati najbolju dječju štednjuDječju štednju možete ugovoriti kao vrstu police osiguranja života, s bitnom razlikom od "klasične" štedne police, po isteku osiguranja uplata ide djetetu. Najbolje je početi što ranije. Najčešća opcija trajanja za koju se roditelji (bake, djedovi, kumovi...) odluče je trajanje do 18. godine, kada kreću prvi veći troškovi, daljnje školovanje, vozački ispit... itd.

Koliki iznos uplaćivati?

Onaj koji neće opterećivati kućni budžet, svatko zna koliko može izdvajati, a ukoliko vidite da imate viška, nije problem ugovoriti još jednu policu. Najbolja štednja je ona koja se isplati do kraja. Od treće godine trajanja police kreće sudjelovanje u dobiti osiguravajućeg društva, tako da je preporuka gledati neku osiguravajuću kuću koja dobro posluje. Ako kroz 15 godina dobivate dodatnu kamatu bit će lijepa razlika na ugovorenu svotu.

Mogu li ugovoriti dodatna pokrića?

Moguće je ugovoriti više dodatnih pokrića. Osiguranje od nezgode, lomova, bolesti za osiguranika i riziko osiguranje života za ugovaratelja. Riziko osiguranje za ugovaratelja osiguranja je dobra opcija (ukoliko ga već niste prije ugovorili) jer se njime pokriva slučaj ako se nešto dogodi roditelju (ili tko je već ugovorio policu) i polica se zatvara u punom iznosu.

Zaključak je da nema najbolje, i minimalna polica je bolja od nikakve jer će vas troškovi svakako dočekati, a s policom koja ističe od 18. do 20. godine vašeg djeteta ćete biti u maloj prednosti.Za individualne izračune pošaljite upit.