Nalazi GlobalData iz ankete potrošača osiguranja u Velikoj Britaniji za 2019. godinu pokazuju da je najčešći razlog za podnošenje zahtjeva za putno osiguranje povezan s medicinskim troškovima; 30 posto pojedinaca podnijelo je zahtjev navodeći taj razlog.S obzirom na to da su osiguratelji ponovo počeli nuditi police novim kupcima, a u nekim slučajevima pružaju elemente zaštite troškova koji se odnose na liječenje COVID-19, potencijalni će se putnici osjećati lagodnije znajući da su pokriveni. Analitičar osiguranja GlobalData, Daniel Pearce, komentira: “Najnovija kretanja na tržištu putnog osiguranja uključuju nastavak prodaje putnog osiguranja od strane Admirala, s izmjenama koje uključuju zaštitu od repatrijacije povezane s koronavirusom i medicinske troškove. S obzirom da je Admiral četvrti najveći pružatelj putnog osiguranja u 2019. godini prema istraživanju GlobalData, takve promjene politike ukazuju na pristup koji treba očekivati na cijelom tržištu jer pružatelj usluga osiguranja počinju otvarati novu prodaju polica”. Ostali primjeri proizvoda koji ulaze na tržište dolaze iz Hays Travel i Tui, koji se također fokusiraju na troškove medicinskih usluga COVID-19.
Pearce dodaje: “Unatoč ovim promjenama police, još je dug put prije nego što se osiguranicima može pružiti jednaka razina zaštite od otkaza putovanja koji se odnose na COVID-19.”
Prema istraživanju GlobalData, drugi najčešći razlog za zahtjeve na policama putničkog osiguranja prije pandemije bio je otkaz putovanja, na koji se odnosilo 29 posto podnesenih zahtjeva.
Pearce dodaje: “S poremećajima koji proizlaze iz pandemije koji bi mogao i dalje utjecati na putničku industriju, vlasnici osiguranja nastavit će osjećati financijski rizik sve dok police ne počnu premošćivati taj jaz.”

Svijet Osiguranja