Oluje udvostručile broj šteta na imoviniJesenske oluje 2017. prouzročile su velike troškove Allianzu u Njemačkoj. Isplate su porasle za 63 % (na 485 milijuna eura). Prosječna šteta je bila oko 1600 eura, što je niže u odnosu na prijašnje razdoblje. Najveći efekt imale su oluje Xavier i Herwart, piše Sueddeutsche Zeitung.
80 % svih šteta u 2017. prouzročile su oluja i tuča, zatim udar groma, poplave i obilne padaline.

U kontekstu Hrvatske prema nekim procjenama osigurava se samo 20% imovine. Treba napomenuti da su pokrića za štete oluje, tuče, požara i udara groma već u najpovoljnijim paketima osiguranja. Mnogi još žive u nadi i uvjerenju kako se katastrofne oluje događaju malo dalje od nas.
Dijelom je ta tvrdnja točna, ali smo svjedoci da se svake godine dešavaju slučajevi poplava, odrona, bujica, pada stabala na kuće i vozila, od ovih naših "slabijih" oluja. Možemo samo očekivati da će se situacija pogoršati i da dođe do rasta premija ili odbijanja nekih područja u osigurateljno pokriće.
Zato preporučamo da policu napravite prije nego se nešto dogodi. Kuću, stan ili apartman možete osigurati na više načina i s različitim pokrićima.

Za detaljnije informacije i cijene kontaktirajte nas.